Ce este si cum activezi un WiFi Hotspot?

Fiecare dintre telefoanele mobile noi au o functie pe care rareori o folosim, desi este foarte folositoare: WiFi Hotspot! Ce inseamna acest lucru? Pe scurt, atunci cand creezi un hotspot, poti conecta si alte dispozitive electronice la internetul telefonului tau mobil. Astfel, poti lucra de oriunde, avand acces direct la internet. 

Cum functioneaza un WiFi Hotspot?

Hotspot-ul functioneaza ca oricare alt punct de acces la internet, fara costuri suplimentare, in afara datelor mobile consumate de pe telefonul tau. Cat timp telefonul tau este conectat la internet, poate converti fluxul datelor mobile in semnal WiFi pentru toate dispozitivele din apropiere. 

De asemenea, telefonul functioneaza normal pe tot timpul activarii acestei functii. Nu exista un numar limita de dispozitive ce se pot lega la WiFi-ul creat de tine, desi exista anumite optiuni in acest sens pentru fiecare telefon.

Functia WiFi Hotspot nu depinde de sistemul de operare, astfel ca atat dispozitivele Android, cat si cele iOS pot accesa acest feature. Un mare avantaj il constituie si numarul mare de GB de date mobile la oferte PrePay, care pot varia de la cativa GB pana la oferte de 100GB inclusi, lunar, suficient pentru a viziona filme, asculta muzica sau pentru a fi alaturi de prietenii tai in retelele social media. 

Probabil ca unicul dezavantaj al acestui serviciu este ca, odata ce folosesti telefonul ca WiFi Hotspot, bateria se va termina mai repede.

Conexiunea WiFi nu asigura acces la internet doar dispozitivelor tale, ci si a celor din jur. De aceea, este bine sa ai setata o parola (de regula, exista o parola setata automat de telefon), pe care o poti distribui celor din jur sau colegilor de lucru care au nevoie de internet. Mai mult, la un Wi-FI Hotspot se pot conecta atat laptopuri si tablete, cat si alte smartphone-uri, la fel cum s-ar conecta la orice alta retea WiFI.

Exista si optiunea de a te lega la un HotSpot via Bluetooth sau USB, insa aceste optiuni sunt mai putin populare si mai rar folosite.

In materie de securitate, un Wi-Fi Hotspot este preferabil retelelor deschise din cafenele sau aeroporturi, conexiunea fiind la fel de sigura si privata ca apelurile initiate pe telefonul tau sau navigarea pe acelasi dispozitiv. Cu alte cuvinte, conexiunea se foloseste de metoda de criptare a retelei (4G, 5G), cu un cifru bazat pe un algoritm de 128 de biti in cazul 4G si 256 in cazul 5G. 

Cum activezi un WiFi Hotspot?

Este foarte simplu. Majoritatea telefoanelor au aceasta optiune vizibila in meniul cu functii, in acelasi loc de unde pornim datele mobile sau setam airplane mode. Odata ce ai activat functia, poti apasa pe conexiunea nou formata (in cazul Android, probabil se va numi “AndroidAP” pentru a vedea si modifica setari precum parola sau dispozitivele care acceseaza in acest moment reteaua nou-formata. Nu uita sa inchizi Hotspot-ul dupa ce nu il mai folosesti, altfel risti ca bateria ta sa fie descarcata foarte rapid!

Bucura-te de aceste avantaje ale tehnologiei si descopera libertatea de a te putea conecta la internet oricand, de pe orice dispozitiv, din masina sau din tren, atat timp cat ai o conexiune stabila la internet pe mobilul tau!

Partener autorizat orange vodafone telekom